Programunk Jubileumi estjét június 11-én az Akvárium Klubban rendeztük. Az est során előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, divatbemutatóval és koncerttel ünnepeltük a program magyarországi fennállásának tíz évét.

“Tündéri nélkül csak „nagy” vagy „tökéletes” művek vannak. Az igazi remekmű néha nem is olyan tökéletes. Csak sugárzik, a „csak álom” is benne van, a csillagok fénye, a tündéri. S a feladatnak ez a része, amikor a művész már nem tud művén segíteni; az utolsó ecsetvonást, a tündérit az Isten végzi el.” Márai Sándor

Jubileumi estünket Kis Brigitta, ügyvezető igazgató beszéde nyitotta meg. Brigi hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy legyenek olyan emberek, programok az életünkben, akik és amik iránymutatóként, egyfajta világítótoronyként vezetnek minket a helyes irányba. Ilyen világítótorony lehet a Pure is, mely utat mutat a kamasz lányok számára. Csapatainkat mindenhol önkéntes koordinátorok vezetik. Csikós Évával és Kocsis Krisztinával, a győri csapat vezetőivel, Hegyesi Zitával és Hortobágyi Krisztinával, a budapesti csapat koordinátoraival, illetve Hangódi Dórával, a program lelki vezetőjével beszélgetett Mohay Bence, az est műsorvezetője az önkéntességről, és annak pozitív hatásairól személyes életükben. Bárányos Edit, programunk szakmai felelőse arról tartott előadást, miért kulcsfontosságú, hogy világismeretük mellett önismeretükben is fejlődjenek a fiatalok, ezzel megalapozva döntéseiket, személyes jövőképüket. A Pure testvérprogramja, a What’s Up? 2016 szeptemberében indult el. A kamasz fiúkat megszólító program első évéről beszélgetett Mohay Bence a What’s Up? két csapatvezetőjével, Gólik Jánossal és Pulay Domonkossal. A Pure életében mára hagyománnyá vált divatbemutató színesítette az estét, melyen a másodéves veszprémi és budapesti csapat tagjai léptek fel. A lányok az est első felében az Ez az a Nap! által készített pólókat viselték. A Pure és az Ez az a Nap! együttműködésének célja, hogy a programunkban résztvevő lányok mind átélhessék azt a különleges élményt, amelyet az Ez az a Nap!-on való részvétel nyújt.  Az est második felében az Orsay elegáns ruhadarabjaiban léptek fel veszprémi és budapesti csapatunk tagjai. Egy jubileumi során mindig fontos a visszatekintés, Kis Brigitta a program életét meghatározó szereplőknek köszönte meg odaadó támogatásukat. Jubileumi díjat kapott Csizy Judit és Dezső, akik az akkori Pure Fashion Programot Magyarországra hozták, Szabó Molnár Bálint LC., programunkat elindító Regnum Christi Mozgalom képviseletében, és Óvári Katalin, programunk korábbi vezetője. A Jubileumi est különleges meghívott előadója Durkó Heléna és zenekara volt. Heléna dalai és személyes hangvételű, őszinte gondolatai zárták a különleges estét.

Köszönjük a nagylelkű támogatást a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft-nek!

Köszönjük a dekorációt a Virág Álomnak és PJulcsy-nak, a díjakat a Gravír Expressnek és a csodás pólókat és ruhákat az Ez az a Nap!-nak és az Orsay-nak. 

Fotók: Hegedüs Márton, Szabó Levente