Víziónk

 

 

Hiszünk abban, hogy felnőhet egy olyan generáció, amelyben a fiatalok

  • reményteljes jövőképpel rendelkeznek
  • mindennapjait élő és személyes istenkapcsolat határozza meg
  • szembe mernek nézni az élet kihívásaival
  • felismerik értékeiket és kifejezésre is juttatják azokat
  • látják gyengeségeiket és ezeket lehetőségként kezelik
  • képesek önálló, megalapozott döntések meghozatalára és az elköteleződésre
  • az öröm és az élmény mindennapjaik része
  • hisznek a közösség megtartó erejében és aktív részesei annak
  • bizalommal és lendülettel építik a jövő társadalmát.

 

Alapítványunk története

 

 

2007-ben egy magyar házaspár a Regnum Christi apostoli munkájaként indította el az amerikai mintára épülő Pure Fashion Programot Magyarországon. Az első években csak Budapesten indítottunk csapatot. 2013-ban kidolgoztuk a program országos elterjesztéséhez szükséges anyagokat, mely során elkészült a képzési tematika, tananyag, a programmegvalósítók felkészítésének módszertana, a szervezési, emberi és anyagi erőforrások tervezete, majd elindult a csapatvezetők képzése.

Programunk még hatékonyabb működtetése érdekében 2014 decemberében létrehoztuk a Pure Fashion Alapítványt. 2017-ben programunk nevét Pure-ra változtattuk. Mottónk: You are called kifejezi azt, hogy hisszük, nőnek lenni hivatás.

 

A Pure Fashion

 

Pure programunk elődje, a Pure Fashion Program Amerikából indult, és jelenleg a világ 15 országában van jelen. Ki gondolná, hogy egy fiatal lány kezdeményezéséből egy nemzetközi program forrja ki magát? Ugyanis a történet egy fiatal amerikai lánnyal kezdődött: Ella Gunderson farmert szeretett volna vásárolni egy amerikai nagyáruházban, de nem talált egyetlen egyet sem, amely megfelelt volna értékrendjének és öltözködési stílusának. E hiányosságra levélben hívta fel az áruház vezetőségének figyelmét, aminek híre a sajtóhoz is eljutott. Végül az áruházlánc egy új kollekciót hozott létre „Modern and Modest” (modern és szerény) néven. A történet hatással volt a Pure Fashion elterjedésére a tengerentúlon, majd világszerte, így jutott el hazánkba is.

 Alapítóink:

 

                                          

Habsburg-Lotharingiai Christiana főhercegnő

 Regnum-Christi- Initiativen e.V.  

 

Kurtóriumi elnök: Óvári Katalin

 

Kata kapcsolata a Pure-ral egészen 2004-re nyúlik vissza, amikor még Magyarországon nem volt jelen a program. A Regnum Christi-ben eltöltött önkéntes éveiben Chicago-ban aktívan részt vett az első ottani Pure Fashion csapat létrehozásában. Már akkor is tisztában volt azzal, hogy ez a képzés nagyon belopta magát a szívébe, azonban még nem sejtette, hogy ilyen hosszú távon része lesz életének. 2010-2012 között a németországi testvérprogram (Looking Good inside and out) szervező csapatában vett részt aktívan. 2012 szeptemberétől pedig a program magyarországi felelősévé vált.  2015 szeptemberétől a Pure Fashion Alapítványban vállalt felelősséget és ilyen formán támogatja a képzést immár kisgyerekes családanyaként.

,,Bízom benne, hogy a résztvevő lányoknak meggyőződésévé formálódik az, hogy nőnek lenni jó, nőnek lenni hivatás!”

Az alapítvány adatai:

 

Pure Fashion Alapítvány

1116, Budapest Fehérvári út 168-178 C. Lh. Fsz. 35.

Bankszámlaszám: 11600006-00000000-73543701

Pure Fashion Alapítvány 1116, Budapest Fehérvári út 168-178 C. lh. Fsz. 35.  | kapcsolat@youarecalled.hu | Bankszámlaszám: 11600006-00000000-73543701 | 
Design: Dreative Design&Web