Csapatunk

Mentorok:

Kis Brigitta

programvezető, mentor

 Mentálhigiénés szakemberként a tudatos életvezetés kialakításában szeretném segíteni a lányokat. Fontosnak tartom, hogy a kamaszkorban, a válaszkeresés legintenzívebb időszakában  hozzáértő segítséget kapjanak, mert ekkor alakítják ki felnőtt életük alapjait. A legnagyobb öröm számomra az, amikor látom, hogy a lányok azzal a tisztelettel, odafigyeléssel, elfogadással kezdenek egymás felé fordulni, ahogyan az alkalmak hatására saját magukra kezdtek el tekinteni.

Az előadások tartása, az önkéntesek munkájának segítése mellett, a szervezési feladatok is lelkesítenek. Bármilyen fárasztó is egy-egy nagyobb alkalom megszervezése, mindig újabb lendületet ad amikor azt látom, hogy a lányoknak maradandó, a mindennapokat segítő élményt tudtunk adni. Szervezési feladatokról – mivel első diplomámat nemzetközi tanulmányok szakon szereztem – balatonfüredi művelődési osztályon végzett munkám során tanultam sokat. Programvezetőként sokszor hasznosítom az ott szerzett  tapasztalatokat.

Hegyesi Zita

kommunikációs vezető, mentor

Kommunikációs szakemberként kifejezetten örülök annak, hogy a Pure-ban résztvevő lányok ebben a korban tudják fejleszteni a kapcsolati kommunikációjukat és az érzelmi intelligenciájukat, mert ez alapozza meg azt, hogy a későbbiekben milyen kapcsolatokat alakítanak ki.  Öröm azt látni, ahogy a program során a lányok kibontakoznak, felismerik a saját egyediségüket és megtanulják értékelni a másik egyediségét is. Ennek következtében alakulnak ki azok az őszinte barátságok, amik nem érnek véget a kétéves programmal.

Előadóként és koordinátorként lelkesít, ha inspirálódni látom a lányokat, amikor gyakorlatban alkalmazható gondolatokkal gazdagodnak és képesek a hétköznapi feladataikon túl látni. A Pure kommunikációs és szervezési feladatai mellett rádiós műsorvezetőként is dolgozom, talán emiatt is rejtőzik bennem egy riporter, aki kíváncsi azokra a gondolatokra, amik a feladatok mögött bújnak meg, és a valódikérdésekre keresik a választ. Hiszem, hogy ha ebben a válaszkeresésben kísérjük a fiatalokat, azzal tudunk a legtöbbet hozzáadni a felnőttéválásukhoz.

Önkéntes koordinátoraink, csapatvezetőink:

Kalánné Hortobágyi Krisztina

koordinátor, Budapest

óvodapedagógus hallgató

„Nekem sem volt könnyű kamaszkorom, sok mindent átéltem, és talán éppen ezért is szeretnék segíteni, hátha pont egy szavam, egy mondatom, egy gondolatom fog valakinek egy kapaszkodót nyújtani ahhoz, hogy fel tudjon állni. Én 16 évesen kezdtem el ezt a programot (akkor még mint résztvevő). Azóta sem tudtam elszakadni tőle… Ez talán kifejezi azt, hogy milyen is ez a program.”

Gáncs-Csikós Éva

koordinátor, Győr

utazásszervező

„Sok más élmény mellett a Pure a közösségformálásnak különös teret ad, ami sokat jelent a lányok számára, de számomra is. Szerintem az életünk akkor teljes, ha olyan értékes emberekkel vagyunk körülvéve, akik tisztelnek, szeretnek, hasonló élethelyzetben vannak, és megoszthatunk velük olyan dolgokat is, amire máshol nem igazán van lehetőségünk.

Strenner Beatrix

csapatvezető, Székesfehérvár

ügyfélkapcsolati menedzser

„Fontosnak és személyes elkötelezettségnek is érzem, hogy a program által minél több lány gazdagodjon és fejlődjön. Ezek a témák személyesen engem is érdekelnek, így miközben hozzájárulok a lányok fejlődéséhez, sokat tanulok erről a korosztályról és a feldolgozott témákról is.”

Mihály Mariann

csapatvezető, Székesfehérvár

egészség- és szépségterapeuta

„Számomra fontos, hogy olyan értékeket adjak tovább a fiatalabb lányoknak, amik segítik őket abban, hogy keresztényként jobban el tudjanak igazodni a világ forgatagában.

Arendt Eszter

csapatvezető, Budapest

építőmérnök hallgató

„Ami számomra a legmotiválóbb, azok a lányok, akik részt vesznek a programban. Nagyon jó látni, hogy mennyire megnyílnak a két év alatt és milyen összetartó közösséggé formálódnak.”

Paszterkó Judit

csapatvezető, Budapest

közgazdász, pályázati koordinátor

„A programhoz való csatlakozáskor egy olyan támogató közösséget kapnak a lányok, ahol őszintén megnyílhatnak, megoszthatják félelmeiket, kétségeiket, örömeiket. Ez mind hatalmas érték és nagyon különleges azt megtapasztalni, ahogy képesek vagyunk egymást felemelni még azokban a helyzetekben is, amikor nemcsak egymás erősségeivel, hanem gyengeségeivel is találkozunk. Bár a kamaszkor időszaka nem kevés nehézséget, küzdelmet, válaszokra váró kérdéseket tartogat, jó ezekre együtt ránézni, együtt keresni a válaszokat.

Kemény Emese

csapatvezető, Budapest

idegenvezető, tolmács, szakfordító

„Azért szeretem a Pure Programot, mert a női létünk, értékünk felismerésének, kibontakoztatásának ad teret és lehetőséget.

Laza Orsolya

csapatvezető, Budapest

biológia-kémia szakos hallgató

„A programban való önkénteskedést azért érzem szívügyemnek, mert szükségesnek érzem a lányok bátorítását abban, hogy feltegyenek maguknak kérdéseket önmagukkal, a nőiségükkel kapcsolatban, és így a közösség által megerősödve, igazán önmagukká merjenek válni.”

Csikósné Heizer-Venesz Éva

csapatvezető, Győr

Szenior Private Banking tanácsadó

„A Pure Program teret nyit a lányok belső világában, ami az alkalmakat követően egyre tágul. Csodás látni, ahogy eljutnak önmaguk megismerésére és Istennel való kapcsolatuk is megerősödik.

Müllner Hedda

csapatvezető, Budapest

olasz-magyar szakos hallgató

„A Pure alkalmak során szeretek a saját életemből kilépni, és a lányokra koncentrálni. Mégis azt szoktam tapasztalni, hogy a lányok is rengeteget adnak nekem/nekünk: a nyitottságukat, a kíváncsiságukat, a bizalmukat. Azért szeretem a Pure alkalmakat, mert mindig adnak, nekem is.”

Kis Anna

csapatvezető, Budapest

pszichológus, tanácsadó

„Fontosnak tartom, hogy egy kiegyensúlyozott, értékeiket és lehetőségeiket reálisan látó fiatal generáció nőjön fel. Nem elég csupán tudni magunkról, hogy kik vagyunk, mások hogy gondolkodnak rólunk, az igazán fontos lépés abban rejlik, hogy megtanuljuk tisztelni, elfogadni és szeretni önmagunkat.
A program és a benne tevékenykedő önkéntesek ebben a lépésben tudnak segítséget adni, míg a lányok maguk is elkísérik egymást a helyes önbecsülés útján.”

Nyáriné Gábriel Mónika

csapatvezető, Győr

gondozási központvezető

„Engem az motivál, hogy a fiatal lányokat felnőtté válásuk küszöbén segíthetjük abban, hogy az előttük álló éveket úgy tudják megélni, hogy teljes értékű, erősségükkel és korlátaikkal tisztában levő nők, feleségek, anyák, barátnők, munkavállalók stb. lehessenek az életben.”

Varsics Emese Anikó

csapatvezető, Győr

idegenforgalmi közgazdász

Számomra az az önzetlenség és a feltétlen szeretet, ami átjárja a program minden résztvevőjét, felbecsülhetetlen.”

Fódi Kamilla

csapatvezető, Győr

gazdálkodás és menedzsment hallgató

„A Pure Programban értéknek tartom, hogy valódi szerető, támogató, biztos hátteret ad a kamasz lányoknak, ahol nem kell megjátszaniuk magukat, bátran vállalhatják önmagukat és tehetik fel kérdéseiket, bármire is vonatkozzanak. A Program biztos alapot ad nekik, amelyre a jövőben bátran építkezhetnek, és amihez bármikor visszanyúlhatnak.”

Állandó előadóink:

Béri László Renátó OCD

Dobó Eszter

Fiatalok az Élet Szolgálatában (FÉSZ) csapata

Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes

dr. Hortobágyi Tibor

dr. Janka Ferenc, görögkatolikus parókus

Szalóky Albert OSB

Tornyai Gábor plébános

Akiknek hálásak vagyunk egyes témák kidolgozásáért:

Ph.D Petres Lúcia OP

Ph.D Szatmári Györgyi, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola rektorhelyettese

Csapatunk nélkülözhetetlen segítői:

Gersei Csenge – kommunikációs feladatok

Hegedüs Márton – kommunikációs feladatok, fotó, videó

Misszió a teljes értékű felnőttségért Alapítvány
Bankszámlaszám: 11600006-00000000-81184743
kapcsolat@youarecalled.hu | Design: Dreative Design&Web
Adatvédelmi szabályzat