Történetünk

A Pure – You are called Program kialakulását 2012-ben egy felkérés indította el, akkor a program még Pure Fashion néven működött. Célunk az volt, hogy a nemzetközi program inspirációja alapján létrejöjjön egy komplex, a személyiség teljes egészét formáló keresztény program, ami nemcsak helyi, de országos szinten is eléri a magyar fiatalokat. Ekkor készült el a képzési tematikánk, a tananyag, az önkéntesképzésünk (koordinátorképzésünk) módszertana és a mindennapi működéshez szükséges tervezet. 2014-ben önálló alapítványt hoztunk létre, elindultak vidéken (Győrben és Kecskeméten) is csapataink, illetve megszerveztük első országos Anya-lánya Teaházunkat és Évzáró Gálaestünket. 2015-ben egy módszertani váltás során határoztuk meg programunk jelenlegi strukturális felépítését, melynek alapja az élmény, a közösség, a személyiségfejlesztés és a lelkiség. Ebben az évben átfogóbbá tettük koordinátorképzésünket, hogy minél eredményesebben készíthessük fel önkénteseinket a
csapatok vezetésére és elindult a programunk Veszprémben is.

2017-ben szükségesnek láttuk a program nevének megváltoztatását, hiszen a nemzetközileg ismert Pure Fashion Program tematikáját a programunk nem viszi tovább, hanem egy speciális, magyar szakemberek által kidolgozott, komplex módszertan alapján foglalkozik a kamasz fiatalokkal, így májusban bejelentettük névváltásunkat. A programunk neve PURE, mottónk You are called kifejezi azt, hogy hisszük, nőnek lenni hivatás.

A névváltást követően hoztuk létre programunk jelenlegi háttérszervezetét, a You are called Alapítványt azért, hogy a Pure – You are Called Program országos megvalósulását segítse. Jelenleg Budapesten, Győrben, Székesfehérváron és Veszprémben működnek csapataink.

A Pure – You are called program elődje a Pure Fashion Program, amely Amerikából indult útnak és 2007-ben került Magyarországra a Regnum Christi apostoli munkájakánt. A Pure Fashion Program célja, hogy modern és hiteles módon képviselje a keresztény értékeket és segítsen a fiatal lányoknak a külső és belső értékeik összeegyeztetésében. A Pure Fashion jelenleg a világ 15 országában van jelen.

Pure Fashion Alapítvány 1116, Budapest Fehérvári út 168-178 C. lh. Fsz. 35.  | kapcsolat@youarecalled.hu | Bankszámlaszám: 11600006-00000000-73543701 | 
Design: Dreative Design&Web