Május utolsó hétvégéjén tartották a Családok Budapesti Világtalálkozóját Budapesten, a Kongresszusi központban. A Világtalálkozó szombati napján, a Fiatalok és családbarát gondolkodás című plenáris szekcióban Kis Brigittát, programunk vezetőjét kérték fel, hogy az ifjúságnevelésről megossza gondolatait:

 „Hány olyan fiatal van, aki reményteljes jövőképpel rendelkezik?
Hány olyan fiatal van, aki nem fél az elköteleződéstől és mer döntést hozni a családi élet mellett?
Hány olyan fiatal van, aki örömmel készül a családi életre?
Hány olyan fiatal van, aki bátran szembe mer nézni az élet kihívásaival?
Hány olyan fiatal van, aki erős istenkapcsolattal rendelkezik és bátran fel meri vállalni a hitét?
És ha nem vagyunk elégedettek a kérdésekre adott válaszainkkal, a számokkal, amik megjelentek előttünk, mit tehetünk?” – invitálta közös gondolkodásra a jelenlevőket a programvezető, majd folytatta: „Az életben mindannyian úton vagyunk, minden életszakaszban más és más kikötő felé tartunk, és olykor viharok érnek utol minket. Ezekben a helyzetekben nagy szükségünk van olyan világítótornyokra, melyek jelzik a partszakaszt, a magunk elé kitűzött irányt. Ilyen világítótornyok vagyunk egymás számára mindannyian. A fiataloknak szükségük van hiteles mintákra, akik iránymutatóként járnak előttük, akiket követni lehet.” Brigitta beszédében hangsúlyozta, hogy a Pure Program is egy ilyen világítótorony kíván lenni a kamaszok életében, ami utat mutat nekik felnőtté válásuk során.

A szekcióban felszólalt még Caroline Craddock, a CitizenGo kampányigazgatója, Maria Waszkiewicz, a European Youth Workshop képviselője és Szanyi F. Eleonóra, a Kutatópont Kft. vezető elemzője. A szekció moderátora Zaymus Eszter, a CitizenGo munkatársa volt.