„Beszélj, hogy lássalak.

 Szólj, s megmondom, ki vagy.”

Szókratész

Június 20-24-ig rendeztük nyári táborunkat Balatonföldváron. Az együtt töltött néhány nap során az aktív pihenés mellett a kommunikáció témakörével foglalkoztunk előadásokon és különböző formájú játékos feladatokon keresztül.

Budapesti, győri és veszprémi csapatainkból is érkeztek résztvevők idei nyári táborunkba, kiegészülve a programunk iránt érdeklődő lányokkal, akik azonnal megtalálták a helyüket a nyitott közösségben. Programunk életében hagyomány, hogy mindig olyan témákkal foglalkozunk, amelyeket a gyakorlatban is tudnak kamatoztatni a fiatalok. Míg a tavalyi év témája a tehetség volt, idén a kommunikációval foglalkoztunk nemcsak évközi programjaink, de nyári táborunk során is.

Táborunkat ismerkedéssel, mozgalmas műhelymunkával nyitottuk, majd egy lelki est során érkezhettek meg igazán a résztvevők a közösségbe. A második nap délelőttjén önismereti workshopon vettek részt a lányok Bárányos Edit, programunk szakmai felelőse vezetésével, majd ebéd után együtt kézműveskedtek, különleges képkereteket festettek a táborban készült fotókhoz. Természetesen a Balaton partján a strandolás sem maradhat el, így a délután további részét a víz mellett töltötték a táborozók. Az est során pedig különleges táncházon vehettek részt a lányok, ahol a különböző stílusok mellett a szórakozásé, nevetésé volt a főszerep.  Csütörtök délelőtt a lányok a benyomáskeltéssel foglalkoztak kommunikációs tréningfeladatokon keresztül, Hegyesi Zita, kommunikációs felelősünk vezetésével. Majd a délutánt a vízparton töltötték, ahol közösségépítésre, játékokra, vízibiciklizésre is lehetőség volt.  A mozgalmas napot közös házimozizás zárta. Pénteken a kommunikáció egyik legkülönlegesebb formájával, az imádsággal foglalkoztak a táborozók Hangódi Dóra, programunk lelki vezetője segítségével, majd a délután során csapatokban készültek a szombati, táborzáró konferenciára. Az est során pedig közösen nézték meg a naplementét a kikötőben, közben énekelek, beszélgettek. A szombati nap igazi kihívást tartogatott a résztvevők számára, ugyanis az Ember=kommunikáció táborzáró konferencia során mindenkinek volt lehetősége a hét során tanultak kamatoztatására. A konferencián a lányok négy csapatra bontva tartottak előadásokat a kommunikáció témakörén belül. Hallhattunk előadást a kommunikáció szerepéről a művészetben, a benyomáskeltésről, a kamasz lányok kommunikációs helyzeteiről és a társalgásról is. A kihívást minden csapat sikerrel teljesítette, értékekben gazdag beszédek hangzottak el. Hálásak vagyunk a tartalmas, élménydús táborért és a résztvevő lányok közösségéért.