„A szabadság csak az álmaiddal való találkozáskor, és az azok eléréséhez hozott helyes döntések után születik meg benned.”

Böjte Csaba

December első hétvégéjén rendeztük elsőéves budapesti és székesfehérvári csapataink lelkigyakorlatát Pannonhalmán. Az eseménydús hétvége során a közel ötven résztvevő lánnyal a ,,Szabadság, döntések, felelősségvállalás” témájával foglalkoztunk.
Igazi téli csodavilágba érkeztünk pénteken, a havas táj és a friss levegő az egész hétvége hangulatát megalapozták. A lelkigyakorlatot közös nyitókörrel indítottuk, ahol mindenki elmondhatta, mit vár a következő három naptól, majd az apátságban szentségimádás segítette, hogy lelkileg is megérkezzünk. A hétvége meghívott előadója Illyés Erika segítő nővér volt, aki lelkületével, gondolataival vezette a lányokat a szabadságról, döntésről és felelősségvállalásról való gondolkodásban. Szombat délelőtt az ő interaktív előadását hallgathattuk meg arról, mit jelent a belső szabadság, hogyan tudunk jó döntéseket hozni, és mindebben hol van a felelősségvállalás szerepe. Ebéd után műhelymunkák, kollázskészítés és bibliodráma során dolgoztuk fel a hallottakat. A délután különlegessége volt, hogy az önkéntes csapatvezetők is megosztottak tapasztalatokat saját életükből a lányokban felmerülő kérdésekre reflektálva. Az estét közös filmnézés, majd beszélgetés, éneklés és ima zárta. Vasárnap a zárókörben mindenki elmondhatta, milyen élményekkel tér haza, ezt követően közös szentmisén vettünk részt, ahol már több szülő is csatlakozott hozzánk. Nagyon örülünk, hogy a mozgalmas hétvégéről feltöltődve, jó hangulatban utazhattunk haza.

Hálásak vagyunk Illyés Erika nővérnek és önkéntes csapatvezetőinknek, Hortobágyi Krisztinának, Paszterkó Juditnak és Strenner Beatrixnak a munkájukért!

További képek: https://www.facebook.com/pg/youarecalled/photos/?tab=album&album_id=1788945067783724