Nyíltság, őszinteség, közösen gondolkodás, közös célok és a hasonló lelkület – talán ezek a szavak fejezik ki leginkább ezt az évnyitó alkalmat.

Az önkéntes találkozóra nyugalommal a szívemben érkeztem. Biztos voltam benne, hogy jó helyre jövök. Az önkéntesek, mint régi ismerőst köszöntöttek, azzal a szeretettel és közvetlenséggel, ami egy Pure alkalmat jellemez. Felemelő érzés volt megtapasztalni a közösségi élményt, valamint megosztani a közösségben együtt tevékenykedő emberekkel ezt a szolgálatot. Ez az élmény a kapcsolatomat erősítette meg a többi önkéntessel.

Miközben megismerhettük a programban bekövetkezett változásokat, megbeszélhettük az előttünk álló feladatokat, jutott idő arra is, hogy saját élményeink feldolgozásán keresztül a kamaszkor kihívásairól szakmai szempontból közösen gondolkodjunk. Hétköznapjainkban nemigen gondolkodunk el a megküzdött nehézségeinken, a saját életutunkon, de itt egy tudatos szakmai vezetés mellett erre volt lehetőségünk. Fontosnak tartom, hogy szembenézzünk ezekkel, és nyíltan tudjunk beszélni róla. Így tudunk hitelesen és őszintén segíteni a lányoknak abban, hogy megtalálják a saját válaszaikat a kérdéseikre.

Összességében boldog voltam, vagyok. Úgy érzem, ebben a szolgálatban végre megtalálom a helyem, ahol kamatoztatni tudom a bennem rejlő szeretetet, jóakaratot. A program lelke az inspiráló csapat, melynek új tagja lehetek. Hálás szívvel és lelkesedéssel várom a közös munkát!

Kis Anna
az induló elsőéves budapesti csapat önkéntese